Posts Tagged ‘PHPBB’

My gaming clan forums started throwing a rather annoying random error recently and I couldn’t figure out what had changed to cause it. Essentially a page saying only “No input file specified.”

My forums are running phpBB on Server 2012 running IIS with (of course) php installed. The message would just randomly appear when posting replies to messages, or searching for new topics. It didn’t always happen, and clicking refresh would then load the page fine. I tried re-installing php, upgrading to a newer php and “tweaking” settings in the php.ini file. No difference.

Looking in the IIS logs would show a 404 error returned, hitting refresh (maybe a couple of times) usually returned a 200 and loaded the page. The file being loaded was present and everything seemed to be in order.

(more…)

Advertisements

My Adventures with PHPBB running on an all Microsoft platform began many years ago. Much trial and error resulted in the first forums with V2. When they released V3 there was a much improved situation with documentation and guides, but it was still a tough thing to get right. It’s a community that favours Linux/Apache/MySQL, so getting assistance for Windows/IIS/MSSQL is pretty tough.

This time around I’m starting a completely fresh install on Windows Server 2012, with IIS 8, and MSSQL 2012. I’ve been “upgrading” over the years and have completely forgotten all the tweaks I needed to make it work, so that as well as dealing with any new “features” of the latest MS software is why I’m writing this entry.

(more…)